Kepentingan Collagen bukan Sekadar Kulit Cantik


Kepentingan mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP).

Kalau kita baca fakta ttg SCP dalam web & product guide Shaklee, ia byk menyentuh soal kulit je kak? Itu kerana clinical studies yg dijalankan ke atas SCP adalah berkaitan dgn kulit. Shaklee ni satu la, dia hanya akan claim utk perkara2 yg dia ada buat studies je. Thats why korang takkan jumpa dr mana2 sumber asal Shaklee ttg benda2 macam "makan SCP tulang akan kuat" "makan SCP sakit sendi hilang" dan sebagainya. Mcm tu la jgk produk2 lain mcm Vivix, etc.

Tapi kolagen mmg sangat banyak manfaatnya, bkn takat cantikkan kulit je.

Kolagen adalah protin yg plg banyak terdapat dlm badan kita. Ia ada dalam kulit, otot, salur darah, tulang, tendon, sistem pencernaan, eTc. Ia penting dalamm memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit, baiki sel, & sebagai gam utk lekatkan anggota2 badan kita.

Badan kita hasilkan kolagen secara semulajadi. Tapi  bila dah masuk 30-an, production kolagen ni jadi slowdown... haaa masa ni la kita mula nampak kedut2 kat muka, lutut mula rasa bergetar, sengal sana sengal sini.... dan paling tak best, skg2 ni muda2 pun dah rasa simptom2 tu. Kenapa? Sbb banyak sgt benda yg boleh memusnahkan kolagen kita,
- pengambilan gula
- asap rokok
- pendedahan kpd matahari 
- pencemaran udara
- kurang nutrisi
- stress

Haaa... thats why penting kita amal colagen ni. Bukan setakat nak cantik je. Kolagen juga meningkatkan metabolisma tau. Hish kalau nak listkan manfaat colagen ni mmg banyak. Bkn sekadar kulit cantik je.

Korang dh start amik SCP? Sape2 yg belum sila la order, bonus dh masuk kan...

Nak tau berapa harga Collagen Shaklee?
Sekotak ada 15scht
Cuma rm315.88

Pasti nya 25% lebih jimat, jika terus hubungi Siti 019-552 2329